Єврокомісія має намір продовжити захист українських біженців в ЄС до 2025 року

Єврокомісія має намір продовжити захист українських біженців в ЄС до 2025 року

Єврокомісія запропонує подовжити тимчасовий захист українських біженців на території ЄС до березня 2025 року

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у своєму щорічному зверненні до Європарламенту, яке транслювали на її сторінці у Twitter.

"Пишаюся оголосити, що Єврокомісія запропонує подовжити наш тимчасовий захист на українців у ЄС. Наша підтримка України триватиме. Лише цього року ми надали 12 мільярдів на виплату заробітної плати та пенсій, щоб підтримувати роботу лікарняних шкіл та інших служб. І через нашу пропозицію активів ми нарощуємо виробництво боєприпасів, щоб допомогти задовольнити нагальні потреби України. Ми будемо поруч з Україною на кожному кроці, скільки буде потрібно", – сказала Урсула фон дер Ляйєн.

За її словами, з 24 лютого 2022 року, коли рф напала на Україну, притулок у ЄС знайшли 4 мільйони українців. 

Нагадаємо, в березні 2022 року Єврокомісія ухвалила Директиву про тимчасовий захист українських біженців. Спочатку її дія була розрахована до березня 2023 року, потім її продовжили до березня 2024 року.

Також нагадаємо, що Центр економічної стратегії України (CES) у звіті дослідження повідомив, що  3,3 мільйона українців, або майже 8% довоєнного населення країни, можуть не повернутися в Україну після втечі від російського вторгнення.