Обзор новостей налоговой инспекции

20 января 2014 - последний день представления отчетности по единому социальному взносу

ГНИ в г.Северодонецке  ГУ Миндоходов в Луганской области напоминает , что отчет по единому социальному взносу в органы доходов и сборов подается страхователями ежемесячно в течение 20 календарных дней , следующих за последним днем ​​отчетного месяца.

То есть 20 января 2014 -последний день представления отчетности по ЕСВ за декабрь 2013г.

Предприниматели - физические лица ( в том числе работающие на едином налоге) , которые не используют труд наемных работников , формируют и подают отчет сами за себя один раз в год до 10 февраля года , следующего за отчетным периодом. Отчетным периодом является календарный год.

 

Орендодавці зобов’язані сплачувати податок на нерухомість

Про це повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Луганській області.

За словами фахівців, це передбачено Податковим кодексом, відповідно до якого пільги зі сплати податку не надаються на об'єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовують у підприємницькій діяльності).

Якщо у громадянина є декілька об’єктів нерухомості, які не перевищують  встановлений  розмір пільги оподаткування  (для квартир - 120 кв. метрів,  для будинків  - 250 кв. метрів,  для квартир та будинків у сукупності - 370 кв. метрів), та один з об’єктів  житлової нерухомості  надається в оренду,  то в будь-якому випадку власнику доведеться сплатити податок на нерухомість з житлової площі об’єкта оренди.

 

Стати платником ПДВ чи єдиного податку можна відразу після держреєстрації

З 1 січня 2014 року новостворений суб’єкт господарювання може бути добровільно зареєстрований платником ПДВ чи єдиного податку одразу після його державної реєстрації в автоматичному режимі без відвідування органу Міндоходів.

Для цього державному реєстратору подається заява про відповідну добровільну реєстрацію - додаток до реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи – підприємця.

Сканована електронна копія такої заяви передається державним реєстратором до органів доходів і зборів одночасно з відомостями з реєстраційної картки.

    

Громадяни отримали можливість подати річну декларацію он-лайн

ДПІ у м.Сєвєродонецьку повідомляє, що на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів  України розміщений сервіс «Декларування он-лайн», який надає змогу заповнити декларацію про майновий стан і доходи, яку подають до податкових органів фізичні особи – підприємці та громадяни.

За допомогою цього сервісу платники зможуть скористатись поясненнями щодо заповнення будь-яких полів декларації та додатків до неї. Заповнена декларація зберігається у файл для направлення до органу Міндоходів або друку.

Нагадаємо,з 1 січня розпочалась кампанія декларування доходів громадян. Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 році, подається до 1 травня 2014 року до органів доходів і зборів за місцем реєстрації.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина