Польща більше не передає зброю Україні, — Моравецький

Польща більше не передає зброю Україні, — Моравецький

Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща більше не передає зброю Україні.

Про це Моравецький сказав в інтерв’ю Рolsat.NewsPL.

"Україна захищається від жорстокої атаки росії, і я розумію цю ситуацію, але, як я вже сказав, ми захистимо нашу країну. Ми більше не передаємо зброю до України, тому що ми зараз озброюємо Польщу", - сказав він, але не уточнив, відколи припинилася передача зброї.

Моравецький додав, що Польща не перешкоджатиме функціонуванню логістичного центру під польським Ряшевом (Жешув), через який Україні надходить західна військова допомога.

Він також відреагував на закиді президента України Володимира Зеленського під час Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй. "Я нагадаю президенту Зеленському, що через кілька десятків років після нападу росії в Україну я потрапив до Берліна і заявив там німецькому уряду та суспільству, що п’ять тисяч касок – це, мабуть, якийсь жарт", – сказав він.

Нагадаємо, Польща допускає зниження підтримки України на тлі зернової кризи між державами.

Водночас віцепрем'єр-міністр Польщі та голова польської партії влади "Право і справедливість" Ярослав Качинський також сказав, що Польща все одно підтримуватиме Україну, попри суперечки щодо експорту зерна.

20 вересня посла України Василя Зварича викликали до МЗС Польщі через слова президента України Володимира Зеленського на сесії Генасамблеї ООН, 19 вересня.

Під час своєї промови на сесії Генасамблеї ООН Зеленський торкнувся питання ембарго українського зерна в східних країнах ЄС: "Тривожно бачити, як у цей час дехто в Європі розігрує солідарність і влаштовує політичний театр, роблячи із зерна трилер. Може здаватися, що вони грають власну роль, але натомість вони допомагають підготувати сцену для московського актора".

Читайте також: Україні загрожує втрата вірного союзника в ЄС після виборів у Словаччині, — Reuters