Новости налоговой инспекции

У 2014 році строк перевірки при відшкодуванні ПДВ скоротився до 5 днів

Як повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Луганській області, в 2014 році  для сумлінних підприємців отримати бюджетне відшкодування ПДВ стало простіше.

Так,  для платників із позитивною податковою історією  термін камеральної перевірки, що є обов’язковим елементом процедури відшкодування ПДВ,   скорочено з 20 до 5 днів.

Право на отримання «позитивного» статусу мають платники ПДВ, які протягом попередніх 36 місяців одночасно забезпечували своєчасне подання звітності та не мали випадків анулювання реєстрації платника ПДВ.

Крім цього, претенденти на цей статус мають  відповідати  критеріям, необхідним для автоматичного відшкодування податку на додану вартість. Одним з ключових параметрів є високий рівень середньої оплати праці на підприємствах – не менше двох з половиною мінімальних зарплат.

У відомстві переконані, що скорочення термінів камеральної перевірки сприятиме підвищенню ефективності системи відшкодування ПДВ в цілому.

 

«Прострочені» через затримки в оформленні гуманітарні вантажі будуть звільнені від сплати за зберігання на складах Міндоходів

Гуманітарні вантажі і товари, що вимушено залишаються на складах органів доходів і зборів понад нормативно встановлені терміни через затримки в розгляді питань про їх визнання гуманітарною допомогою, будуть звільнені на цей період від сплати за зберігання.

Таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Уряду за пропозицією Міністерства доходів і зборів, а також Міністерства фінансів та Мінсоцполітики.

«Представники благодійних організацій неодноразово зверталися до  нас із цим питанням. В межах своєї компетенції Міністерство доходів і зборів зробило все можливе, щоб вирішити проблему. Рішення уряду дозволить звільнити від додаткових витрат отримувачів гуманітарних вантажів та пришвидшити надання благодійної допомоги тим, хто Ії потребує», - підкреслив Міністр Олександр Клименко.

Зокрема, прийняте Кабінетом Міністрів розпорядження передбачає, що до строку зберігання на складах органів доходів і зборів  товарів  та вантажів, визнаних гуманітарною допомогою, не буде включатися період з дня, коли функції спеціально уповноваженого державного органу з питань гуманітарної допомоги було передано від Комісії з питань гуманітарної допомоги при КМУ  до Мінсоцполітики (2 грудня 2012 року), до 11-го дня після дати набрання чинності розпорядження.

Нагадаємо, у цей період виникли затримки в розгляді питань про визнання вантажів гуманітарною допомогою. Це, в свою чергу, стало причиною нарахування витрат за зберігання товарів на складах митниць, як це передбачено Митним кодексом України. Внаслідок цього отримувачі гуманітарної допомоги, які є неприбутковими організаціями і неспроможні оплатити такі витрати, втрачали можливість отримати товари гуманітарної допомоги, які накопичуються на складах митниці.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина