На Львівщині посадовиця лікарні намагалася з'їсти хабар, який вимагала у військового (ФОТО)

На Львівщині посадовиця лікарні намагалася з'їсти хабар, який вимагала у військового (ФОТО)

На Львівщині заступниця голови лікарсько-консультативної комісії Турківської міської лікарні під час затримання намагалася з'їсти $100 хабаря, які вимагала у військового.

Про це повідомляє ДБР.

Зазначається, що працівники ДБР у взаємодії з СБУ викрили злочинну групу з-поміж посадовців Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та Турківської міської лікарні.

"Вони вимагали хабар у військовослужбовця за встановлення другої групи інвалідності його батькові, що давало б змогу завершити службу. Голова Самбірської МСЕК, керівники лікарсько-консультативної комісії Турківської міської лікарні обіцяли оформити відповідні документи за $3,2 тис", - йдеться у повідомленні.

За даними ДБР, гроші зловмисники отримували трьома траншами.

"Під час передачі останньої суми правоохоронці затримали у місті Турка "на гарячому" заступницю голови лікарсько-консультативної комісії. Під час затримання посадовиця намагалася позбутися грошей – з’їсти $100. Однак правоохоронці цьому завадили, а кошти вилучили. Затримані також інші учасники злочинної групи", - зазначається у повідомленні.

Під час обшуків за місцем роботи та у помешканнях фігурантів вилучені гроші та документи.

Нагадаємо, 20 вересня стало відомо, що ДБР затримало двох працівників військкомату Самбору Львівської області, які морили голодом, били та знущалися з цивільного чоловіка, змушуючи його пройти військово-лікарську комісію.

Зазначається, що затримані заступник начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соцпідтримки та військовослужбовець-водій цього відділу. Бюро називає їх "причетними до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату".