Обзор новостей налоговой инспекции

        Если общая сумма доходов превышает 137640 грн., необходимо  подать декларацию.


ГНИ в г.Северодонецке сообщает, что если общая сумма доходов , полученных по результатам отчетного года от двух и более работодателей , превышает 120 размеров минимальной заработной платы ( 2013 -137640 гривен) граждане должны подать налоговую декларацию о доходах.

Эти доходы плательщики отражаются  в приложении 7 к Декларации , на основании которых  производится перерасчет налога на доходы физических лиц с задекларированной годовой общей суммы налогооблагаемых доходов.

Декларацию необходимо подать до 1 мая 2014 года в орган Миндоходов ( налоговую инспекцию ) по месту регистрации.


За самостійно виправлену помилку у звітності за формою 1-ДФ штраф не застосовується

Про це повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Луганській області.

При цьому, як зазначили у відомстві,  допущена помилка у вказаній звітності, зокрема щодо кількості штатних працівників, чи тих хто працює за цивільно-правовими угодами, підлягає обов’язковому виправленню.

Лише за цієї умови фахівці органів доходів і зборів вправі керуватися  п.119.2 Податкового Кодексу України і не нараховувати штраф.

Наприклад, якщо працедавець виявить факти ненарахування, неутримання та несплати податку на доходи фізичних осіб, і під час річного перерахунку внесе відповідні зміни у звітність, то законодавча підстава застосувати до нього штрафні санкції відсутня.

Нагадаємо, річний перерахунок здійснюється відповідно до п.169.4 Податкового Кодексу України.

 

У 2013 році бізнесу Луганщини розстрочено майже 47 млн. грн. податкових зобов’язань

Платники регіону, в яких виникли труднощі з погашенням податкових зобов'язань, скористалися своїм правом на розстрочку платежів до бюджету, в тому числі й по сплаті податкового боргу.

У Головному управлінні Міндоходів у Луганській області нагадали, що для розстрочення або відстрочення податкового боргу треба  подати до органу Міндоходів заяву за місцем реєстрації. В ній зазначаються суми податків, зборів, штрафних санкцій, пені, сплату яких він бажає розстрочити або відстрочити. Також необхідно зазначити строк розстрочення або відстрочення та періоди сплати.

До заяви додається економічне обґрунтування, яке складається з аналізу фінансового стану, доказів про  наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу, графіка погашення розстрочених або відстрочених сум та розрахунків прогнозних доходів платника, що гарантують погашення боргу.

«Розстрочення податкових зобов’язань, – підкреслив начальник Головного управління Міндоходів у Луганській області Олександр Антіпов, – допомагає підприємству покращити своє фінансове становище, попередити перехід до категорії боржників. Саме тому ми йдемо назустріч бізнесу - надаємо йому можливість погасити борг перед державою в розстрочку».

Всього в минулому році в області за рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету надійшло 207 млн. грн.

 

Який день вважається днем сплати єдиного внеску

Днем сплати єдиного внеску вважається:

1) у разі перерахування сум ЄВ з рахунку платника на відповідні рахунки органу доходів і зборів - день списання банком або центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок органу доходів і зборів;

2) у разі сплати ЄВ готівкою - день прийняття до виконання банком або іншою установою - членом платіжної системи документа на переказ готівки разом із сумою коштів у готівковій формі;

3) у разі сплати ЄВ в іноземній валюті - день надходження коштів на відповідні рахунки органів доходів і зборів, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів.

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку. Платники, які не мають банківського рахунку, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку.

Нагадуємо, що порядок обчислення і сплати єдиного внеску регламентовано Законом України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами і доповненнями.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина