Окупаційна влада влаштовує в Сєвєродонецьку “змагання” за унітази

Окупаційна влада влаштовує в Сєвєродонецьку “змагання” за унітази

У Сєвєродонецьку жителям багатоповерхівок вибірково видаватимуть унітази. На пільгові ліки для жителів Луганщини окупанти за рік виділили менше однієї копійки на людину.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією, у Сєвєродонецьку під час показового відновлення однієї з вцілілих багатоповерхівок населенню пообіцяли видати унітази.

“Щоправда, попередили: не вистачить навіть на ті квартири, чиї господарі залишилися в місті. Необхідність встановлення цього елементу кожному необхідно буде доводити в індивідуальному порядку”, - зауважили в ЛОВА.

Також повідомляється, що у самопроголошеній «лнр» пацієнти не можуть отримати ліки, які за рецептом мають видавати безкоштовно або оплачувати частину вартості. Хворі вимушені купляти їх власним коштом.

“Із бюджету на ці потреби на рік було виділено майже 1,5 мільярда рублів, але станом на кінець вересня використано понад п'ять тисяч, що у середньому складає менше однієї копійки на людину за рік”, - поінформували в обласній адміністрації.

Майже усі гроші, додали в ЛОВА, «застрягли» між профільним «міністерством» і аптеками, чиї видатки мав покривати бюджет.

Нагадаємо, в окупованому Сєвєродонецьку для показових ремонтів російські загарбники обрали декілька найбільш вцілілих дев’ятиповерхівок в “нових” районах, водночас “старим” районам вони не приділяють такої уваги.