Румунія підозрює порушення свого повітряного простору під час атаки російських дронів

Румунія запідозрила порушення свого повітряного простору під час атаки російських дронів

У Румунії радіолокаційна система зафіксувала можливе порушення повітряного простору країни під час російської атаки на дунайські порти України в ніч на 30 вересня.

Про це офіційно повідомило румунське Міністерство оборони, пише ZN.ua з посиланням на румунські ЗМІ.

Вказується, що ввечері, 29 вересня, жителі повітів  Галац і Тулча отримали повідомлення Ro-Alert. Людей закликали сховатися, оскільки існує ймовірність «падіння об’єктів з повітряного простору».

«У ніч з 29 на 30 вересня російські війська здійснили нову серію ударів по об’єктах в Україні. У зв’язку з виявленням груп безпілотників, які прямували в бік території України поблизу кордону з Румунією, Міністерство національної оборони попередило сили Служби повітряної поліції та повідомило о 22:38 Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій про встановлення надзвичайних заходів для оповіщення населення повітів Тулча та Галац. Радарна система спостереження румунської армії вказала на можливе несанкціоноване проникнення в національний повітряний простір, виявивши сигнал на шляху до міста Галац», – заявили у Міністерстві оборони країни. 

Після цього прикордонну поліцію та сили Генінспекції з надзвичайних ситуацій направили в райони поблизу міста Галац. Саме там зафіксували сигнал радара. Під час пошуків уночі, до їх зупинення, об’єктів, які могли впасти з неба, не виявили. Однак їхні пошуки продовжили зранку, 30 вересня.

Нагадаємо, Румунія відкриє регіональний центр для пілотів F-16, який навчатиме українців.