В ISW розповіли, як росія використовуватиме атаки ХАМАС в Ізраїлі у своїх цілях

В ISW розповіли, як росія використатиме атаки ХАМАС в Ізраїлі у своїх цілях

Кремль уже використовує і, ймовірно, продовжить використовувати атаки ХАМАС в Ізраїлі для просування кількох інформаційних операцій, спрямованих на зменшення підтримки та уваги США та Заходу до України.

Про це йдеться в щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Кремль посилив кілька інформаційних операцій після терактів ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня, звинувачуючи насамперед Захід у тому, що він нехтує конфліктами на Близькому Сході заради підтримки України, і стверджуючи, що міжнародна спільнота перестане звертати увагу на Україну, зображуючи увагу на Близькому Сході”, – сказано у повідомленні.

За інформацією, заступник голови ради безпеки росії Дмитро Медведєв стверджував, що Сполучені Штати та їхні союзники повинні були “зайняті” роботою над “палестинсько-ізраїльським врегулюванням”, а не “втручатись” у росію та надавати Україні військову допомогу.

Міністерство закордонних справ росії звинуватило Захід у блокуванні зусиль необхідного “квартету” росії, США, Європейського Союзу та ООН, що призвело до ескалації насильства, неявно звинувачуючи Захід у нинішніх бойових діях.

Відомий російський пропагандист Сергій Мардан прямо заявив, що росія виграє від ескалації, оскільки світ “на деякий час відверне свою думку від України й знову займеться гасінням вічного вогню на Близькому Сході”.

“Ці наративи Кремля націлені на західну аудиторія вбиває клин у військову підтримку України, прагне деморалізувати українське суспільство, стверджуючи, що Україна втратить міжнародну підтримку, і має намір запевнити російську внутрішню аудиторію, що міжнародна спільнота ігноруватиме військові зусилля України”, – вважають аналітики ISW.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого удару по півдню Ізраїля з території сектора Гази й заявили про проведення операції «Шторм Аль-Акса».