Луганська філармонія презентувала у Львові концерт музики Галичини ХІХ століття

Луганська філармонія презентувала у Львові концерт музики Галичини ХІХ століття

6 жовтня Луганська обласна філармонія презентувала концерт «Воробкевич. Опера «Ольга». Ця музика звучала у Львові вперше.

Про це повідомляє Управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської ОДА.

Концерт відбувся у рамках проєкту з популяризації української класики Ukrainian Live та серії Історичних концертів у Львівському органному залі. В Управлінні зазначили, що цей твір українського композитора чекав на виконання понад 150 років.

Солісти Лілія Дендерис (сопрано), Ірина Мельник (сопрано), Роман Грабовенський (тенор), Любомир Розмус (бас-баритон) у супроводі Академічного симфонічного оркестру під диригуванням Івана Остаповича подарували публіці твір українського композитора – співогру «Ольга» Сидора Воробкевича (музика Галичини ХІХ століття).

Гру артистів Академічного симфонічного оркестру та спів солістів доповнювала розповідь Івана Остаповича про український романтизм, унікальність жанру співогри в українській музиці та феномен композиторів-священиків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сєвєродонецький фаховий коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва організовує концерт у Києві.