Зеленський сказав НАТО, що ХАМАС в Ізраїлі та рф в Україні використовують одну тактику

Зеленський порівняв тактику ХАМАС під час нападу на Ізраїль з тактикою, яку використовує росія в Україні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що міжнародне співтовариство має об’єднатися для боротьби як з терористичними організаціями, так і з терористичними державами, пов’язуючи тактику ХАМАС під час нападу на Ізраїль з тактикою, яку використовує росія в Україні.

Про це він сказав сьогодні, 9 жовтня, під час виступу по відеозв'язку на Парламентській асамблеї НАТО, яка відбувалася у Копенгагені, пише The Guardian.

Він сказав, що ізраїльські журналісти, які були в Україні та були свідками наслідків звірств у таких місцях, як Буча, де були виявлені масові поховання, тепер бачать подібну тактику, застосовану в їхній рідній країні.

Зеленський сказав, що ніхто ніколи не забуде атаку на Ізраїль у вихідні:"Тисячі ракет. Розстріл людей в автомобілях. Не пощадили нікого. Самі терористи дали світові кадри своїх звірств і пишалися цим. Навіть мерців намагалися принизити. Все це ми бачили в Ізраїлі".

Він назвав "основний стандарт пристойності": "Не гвалтуйте жінок. Не вбивай. Не сприймайте дітей як трофеї. Не заливайте села і міста кров'ю. Не стріляйте по мирним жителям в автомобілях". На думку Зеленського, з цим може погодитися міжнародне співтовариство.

Щодо Ірану, Зеленський сказав, що "країна не може сказати, що не має відношення до вторгнення в Україну, якщо продовжує продавати безпілотники росії, і Іран не може сказати, що не має відношення до нападу на Ізраїль, коли його чиновники це підтримують".

Зеленський додав, що: "Не час відходити з міжнародної арени у внутрішні суперечки. Зараз не час мовчати".

Нагадаємо, МЗС України заявило про загибель двох громадянок України і перевіряє інформацію про можливу загибель інших двох українців поблизу сектора Газа, також МЗС очікує підтвердження про загибель ще одного українця в самому секторі Газа.

Також українські дипломати провели успішну рятувальну операцію — вивезли із міста Сдерот українського хлопчика, який отримав поранення під час нападу бойовиків.