ЄС готує новий пакет санкцій проти росії, – Bloomberg

ЄС готує новий пакет санкцій проти росії, – Bloomberg

Європейський Союз найближчими днями розпочне консультації з країнами-членами щодо нового пакету санкцій проти росії за її війну проти України.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

Новий пакет, який стане 12-м для з моменту вторгнення росії, може включати заборону на російські алмази, подальше обмеження можливості москви обійти санкції та реєстрацію компаній у третіх країнах, які допомагають їй робити це.

Також повідомляється, що ЄС працює з Групою семи над механізмом, який би відстежував алмази через кордони, подолавши побоювання, що будь-яка заборона призведе до перенаправлення торгівлі в інше місце.

Також очікується, що блок розширить список заборонених товарів, які росія може використовувати у військових цілях.

“Ключовою метою ЄС та його союзників було перешкодити зусиллям кремля придбати короткий перелік найважливіших товарів, необхідних для створення та постачання зброї, і в рамках цих зусиль намагалися застосувати дипломатичний тиск на треті країни, які допомагають москві”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз та США готові допомогти Україні розробити "План України", що стане базисом для відновлення країни в найближчі чотири роки.