Британія навчає українських інженерів захищати критичну інфраструктуру взимку

Британія навчає українських інженерів захищати критичну інфраструктуру взимку

Українські цивільні інженери пройшли навчання у Великої Британії, щоб навчитися захищати критичну інфраструктуру від атак російських безпілотників і ракет.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

Королівські інженерні фахівці британської армії провели нову програму навчання, щоб допомогти Україні зміцнити її здатність захищати свою критично важливу національну інфраструктуру (КВНІ) від нападів росії та рятувати життя цивільних цієї зими.

У Міноборони вважають, що навчання покращить здатність України планувати захист своїх КВНІ від таких атак, а слухачів навчать, як визначити найбільш вразливі елементи КВНІ, потенційні відстані вибуху та вплив різної зброї та вибухових речовин, а також де найкраще розташувати фізичні та повітряні бар’єри, щоб допомогти захистити ці об’єкти від російських атак.

За словами міністра оборони Гранта Шаппса, двотижневий навчальний пакет розробили й провели на прохання України щодо подальшого вдосконалення захисту її енергетичного сектору, і він уже просунувся за складністю порівняно з попередніми курсами, зосередженими на основних заходах захисту, таких як використання мішків з піском і укріплення.

Майор Майкл Суддабі з 63 Works Group Royal Engineers сказав: “королівські інженери залучили спеціалізованих резервістів, які працюють у секторі КВНІ Великобританії, і використали їхній професійний досвід і технічні знання для проведення елементів навчання на британському газовому заводі, військовому злітно-посадковому майданчику та в порту”.

Такі навчання, за його словами, засновані на досвіді розгортання, зокрема в Бангладеш для оцінки збитків від повеней і Непалі для оцінки збитків від землетрусів. Курс базувався на кількох реальних сценаріях, щоб надати українським учасникам можливість попрактикуватися в розробці планів і реалізації практичних рішень для забезпечення найефективнішого захисту своїх об’єктів КВНІ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина і Велика Британія готують надзвичайну збройну допомогу Україні на зимовий період.