Лисогор розповів, скільки людей залишається на звільненій Луганщині: «Забезпечувати дуже важко»

 Лисогор розповів, скільки людей залишається на звільненій Луганщині: «Забезпечувати дуже важко» Фото Ольги Зайцевої

Ще 81 людина залишається в звільнених населених пунктах Луганщини.

Про це в телемарафоні повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, влада постійно наполягає на евакуації звідти. На деокупованих територіях було 129 людей, частина виїхала й наразі там залишається 81 людина.

Усього наразі звільнено 15 населених пунктів. Ті, хто вирішив залишитися, забезпечені печами та портативними зарядними станціями.

Протягом двох останніх тижнів росіяни потужно обстрілювали ці села. Гуманітарну допомогу туди було доставляти вкрай небезпечно, але все одно регулярно привозили продукти харчування та необхідні речі. Продовжують доставляти допомогу й зараз.

«Забезпечувати дуже важко. І були дуже потужні обстріли протягом двох минулих тижнів. Дуже важко було налагоджувати постачання», - каже Лисогор.

Нагадаємо, минулої осені Силам оборони вдалося звільнити 12 населених пунктів на Луганщині. Серед них села у Красноріченській громаді - Невське, Новолюбівка, Греківка та Макіївка. Зокрема, Невське деокупували 23 жовтня 2022 року. На сьогодні там залишається найбільше людей – 63 мешканці. Проте обстановка загострюється, росіяни постійно атакують і люди дедалі більше погоджуються виїжджати.

Сьогодні перший заступник начальника Красноріченської військово-цивільної адміністрації Віктор Зозуля розповів «Сєвєродонецьк онлайн» розповів, як відбувалася деокупація, як цей рік живе населений пункт, проходить евакуація і як американські фонди обіцяють допомогти у відбудові села.

Фото Ольги Зайцевої