"Війська рф на вулиці намокнуть і замерзнуть": Західні аналітики спрогнозували дії ЗСУ взимку

"Війська рф на вулиці намокнуть і замерзнуть": Західні аналітики спрогнозували дії ЗСУ взимку

Україна у холодний період року намагатиметься знищити логістику і матеріально-технічне забезпечення військ рф, але росія, ймовірно, все одно матиме "матеріальну перевагу" в найближчі місяці.

Про це йдеться у статті NYT, яка посилається на прогноз аналітиків, зокрема Королевського інституту об'єднаних служб RUSI.

"Якщо російські війська будуть втягнуті в оборону вздовж широкого фронту, тоді російські війська перебуватимуть на вулиці, намокнуть і замерзнуть", — вважає аналітик Королевського інституту об'єднаних служб RUSI Джек Уотлінг. "Якщо прицільні удари можуть погіршити їх матеріально-технічне забезпечення, то обмежена підготовка та польові засоби російських військ можуть максимізувати кульмінаційні травми".

Іншими словами, зазначає Уотлінг, навіть якщо росія намагатиметься використати зиму як зброю проти українських цивільних, Київ намагатиметься порушити російські системи підтримки далеко за лінією і зробити зиму зброєю проти деморалізованих російських солдатів.

Разом з тим він вважає, що росія, ймовірно, матиме "матеріальну перевагу" в найближчі місяці, і що "Київ повинен воювати обережно, якщо стратегія полягає в утриманні ініціативи".

Рік тому росія виробляла близько 40 ракет великої дальності на місяць, повідомляють аналітики RUSI. Зараз рф виробляє понад 100 на місяць, пишуть аналітики, це оцінка, яка збігається з тим, що український генеральний штаб заявив у вересні.

Враховуючи інтенсивність бойових дій, військові аналітики загалом сходяться на думці, що обидві сторони продовжуватимуть боротися за формування сил, здатних проводити наступальні операції.

Нагадаємо, на думку західних ЗМІ навіть тимчасова пауза в наданні підтримки США може за кілька тижнів почати впливати на військову стратегію і тактику Києва, потенційно зупинивши контрнаступ України, зменшивши тиск на російські війська і надавши їм можливість відновити свою боєздатність. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний готується до найгіршого сценарію.