Військові Ізраїлю засудили сина прем'єра Нетаньяху, який не воює, а "насолоджується життям у Маямі"

Військові Ізраїлю засудили сина прем'єра Нетаньяху, який не воює, а "насолоджується своїм життям у Маямі"

Сина прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху засудили за те, що він залишився в Маямі, поки резервісти повернулися додому, щоб воювати проти ХАМАС.

Як пише Dailymail, 32-річний Яїр Нетаньяху перебуває у Флориді принаймні з квітня після того, як його батько сказав йому припинити публікувати провокаційні пости в соціальних мережах. Через них на нього неодноразово подавалися до суду за наклеп.

Тим часом було призвано безпрецедентну кількість 360 000 резервістів - багато з них кидають усе, щоб полетіти назад до Ізраїлю, навіть відмовляються від медового місяця.

Яїр залишився в Маямі, що роздратувало деяких військових ЦАХАЛУ. "Яір насолоджується своїм життям у Маямі-Біч, поки я на передовій", — сказав The Times один солдат, доброволець, який служить на північному фронті Ізраїлю.

"Це ми залишаємо свою роботу, наші сім’ї, наших дітей, щоб захистити наші сім’ї вдома та країну, а не люди, які відповідальні за цю ситуацію. Наші брати, наші батьки, сини, всі йдуть на передову, а Яїра досі немає. Це не сприяє формуванню довіри до керівництва країни", - наголосив військовий.

Інший ізраїльський військовий, що служить на кордоні з Газою, сказав: "Я повернувся зі Штатів, де у мене робота, життя, моя сім'я. Я не можу залишитися там і покинути свою країну, свій народ у цей критичний час. Де син прем'єра? Чому він не в Ізраїлі? Це найбільш об’єднуючий момент для нас як ізраїльтян у нашій новітній історії, і кожен із нас має бути тут прямо зараз, включаючи сина прем’єр-міністра".

Яір, який вивчав театральне мистецтво в середній школі, пройшов обов'язкову військову службу і працював у прес-службі ЦАХАЛу, а не бойовим солдатом.

Військова служба є обов'язковою для більшості ізраїльтян, коли їм виповнюється 18 років. Чоловіки повинні служити 32 місяці, а жінки - 24. Після цього більшість із них можуть бути призвані до резервних частин до 40 років, а то й старше, у разі надзвичайної ситуації в країні, і вони воюють разом із регулярними військами під час війни. "Резервісти також використовуються на небойових ролях, а це означає, що відсутність у Яіра фронтового досвіду не звільнює його від служби автоматично", - наголошується у статті.

Ізраїльтяни за кордоном використовують чати WhatsApp, щоб організувати своє повернення, обмінюючись інформацією про те, де знайти доступні рейси, про це сказав 26-річний Єдідья Шалман, який був у Таїланді під час медового місяця, коли терористи увірвалися в Ізраїль з Гази.

Нагадаємо, видання "Голос Ізраїлю" повідомляло, що інший син прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу Авнер мобілізувався до армії.

29-річний Авнер Нетаньягу – молодший із трьох дітей прем'єра. Крім нього, політик також має 45-річну дочку Ноа від першого шлюбу. 32-річний Яїр та 29-річний Авнер – діти від третього шлюбу.