У Києві до 15 років тюрми засудили чоловіка, який воював на боці самопроголошеної «лнр»

У Києві до 15 років тюрми засудили чоловіка, який воював на боці самопроголошеної «лнр»

За підтримання публічного обвинувачення прокурори Київської міської прокуратури визнано винним уродженця Луганської області у державній зраді та участі у незаконному збройному формуванні так званої «лнр» (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України). Його засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Прокурор у суді довів, що засуджений у квітні 2022 року, перебуваючи у тимчасово окупованому Хрустальному, добровільно підписав контракт на проходження військової служби у НЗФ «лнр». Його призначили на посаду стрілка «20 батальйону 3 роти 7 мотострілкової бригади народної міліції лнр», який створений, підпорядкований, керований та фінансований рф.

Тоді ж спільно з іншими учасниками підрозділу чоловік передислокувався для проходження навчання із вогневої підготовки та методів наступальних дій до військово-навчального центру «Горняк», де отримав автомат АКМ-74, а також військову форму зразка зс рф.

У подальшому, діючи у складі різних підрозділів на території Донецької та Луганської області, він здійснював окупацію та патрулювання захоплених територій України, облаштовував та укріплював блокпости, здійснював інженерно-технічне облаштування позицій.

У травні 2023 року під час бойового зіткнення із ЗСУ неподалік Авдіївки Донецької області припинив збройний опір та склав зброю.

Досудове розслідування здійснювалося СУ ГУ СБУ у Києві та Київській області.

Нагадаємо, Служба безпеки України зібрала доказову базу та скерувала до суду матеріали кримінального провадження за ч. 1 ст. 110-2 Кримінального кодексу України щодо діяльності голови наглядової ради ПАО «Луганськ-Нива» Зінаїди Надьон.