Російських військових страчують за відмову виконувати накази, — Білий дім про наступ росіян в Авдіївці

Російських військових страчують за відмови виконувати накази, — Кірбі про наступ росіян в Авдіївці

Білий дім каже, відновлення російського наступу на сході України, зокрема навколо Авдіївки, Лиману та Куп’янська, не стало несподіванкою. Відомо, що росіяни зазнають втрат і страчують своїх солдатів за відмову йти у наступ.

Про це на брифінгу повідомив координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Він зазначає, що з американською допомогою "українцям вдалося протриматися й утримати оборону від цього наступу, успішно відбиваючи російські танкові колони, які наступали на Авдіївку".

"З 11 жовтня під час цієї спроби наступу росія зазнала значних втрат, у тому числі щонайменше 125 одиниць бронетехніки навколо Авдіївки та техніки кількістю понад батальйон. Ми очікуємо нових нападів росії. Це динамічний конфлікт, і ми повинні пам’ятати, що росія все ще зберігає певний наступальний потенціал і, можливо, зможе досягти певних тактичних здобутків у найближчі місяці", - додав Кірбі.

Він зазначив, що у Білому домі вважають, що рф зазнала тисячі втрат у своїх зусиллях здійснити цей наступ на сході України.

"У нас є інформація, що російські військові фактично страчували солдатів, які відмовлялися виконувати накази. Також ми маємо інформацію, що російське командування погрожує розстрілом цілих підрозділів, якщо ті спробують відступити від вогню української артилерії", - повідомив Кірбі.

Він додав, що мобілізовані сили рф залишаються недостатньо навченими, оснащеними та неготовими до бойових дій.

"Як це було під час невдалого зимового наступу минулого року, російські військові, здається, використовують те, що ми б назвали "тактикою людської хвилі" — просто кидають маси цих погано навчених солдат прямо в бій, без належного обладнання, без керівництва, без ресурсів, без підтримки. Не дивно, що російські війська страждають від поганого морального стану, враховуючи всі ці умови", - сказав Кірбі.

Він підкреслив, що повторна спроба наступу росії є протверезним нагадуванням про те, що путін не відмовляється від своїх прагнень захопити всю Україну.

"По суті, він сказав, що якщо надходження західної зброї припиниться, Україні залишиться жити тиждень. Отже, щоб переконатися, що ми можемо продовжувати це робити, дуже важливо, щоб Конгрес активізувався і ухвалив додатковий запит, який президент висунув минулого тижня, який включав значну кількість ресурсів для України для її самооборони, для її гуманітарної та господарські потреби", - зауважив Кірбі. 

Нагадаємо, США 26 жовтня оголосили про ще один пакет допомоги Україні у сфері безпеки, який включає засоби протиповітряної оборони, протитанкові ракети Javelin, більше артилерійських боєприпасів і більше боєприпасів для артилерійської ракетної системи HIMARS.