Нічна атака росіян: українська ППО знищила 12 «шахедів» та дві ракети

Нічна атака росіян: українська ППО знищила 12 «шахедів» та дві ракети

Протягом минулої доби росіяни завдали 1 ракетний та 88 авіаційних ударів, здійснили 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Також, у ніч на 30 жовтня 2023 року окупанти атакували 12-ма ударними БпЛА типу “Shahed” та двома керованими авіаційними ракетами Х-59.

Пуски КАР Х-59 здійснювались з ворожих літаків із повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області, «шахеди» летіли з південно-східного напрямку – Приморсько-Ахтарськ -рф.

Усі 14 повітряних цілей противника знищила протиповітряна оборона, зокрема у межах Миколаївської, Херсонської Кіровоградської, Черкаської, Житомирської, Хмельницької та Дніпропетровської областей.

До відбиття повітряного нападу залучали винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська та підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України.

Нагадаємо, 28 жовтня російські війська завдали ударів по громадах Бериславського, Каховського та Херсонського районів на Херсонщині.