Білий дім попередив Конгрес про руйнівні наслідки політизації допомоги Україні і Ізраілю

Байден попередив Конгрес про руйнівні наслідки політизації допомоги Україні і Ізраілю

Білий дім звернувся до Конгресу щодо допомоги Україні і Ізраїлю, яку він пропонує проголосувати одним пакетом.

У заяві у заяві прессекретарки Карін Жан-Пʼєр йдеться про небезпеку політизації цих питань.

"Політизувати наші інтереси національної безпеки – це не починати. Вимагання компенсацій для задоволення основних потреб національної безпеки Сполучених Штатів, таких як підтримка Ізраїлю та захист України від звірств і російського імперіалізму, було б розривом із нормальним двопартійним процесом і могло б мати руйнівні наслідки для нашої безпеки та союзів у наступні роки", - наголосили в Білому домі.

Там нагадали, що "існує тверда згода між двома партіями щодо того, що в наших прямих інтересах національної безпеки допомогти Україні захистити свій суверенітет від жахливих злочинів, скоєних російськими військами проти тисяч невинних цивільних осіб, включно з нападами на них із застосуванням іранської зброї".

"Ці жорстокості включають огидне використання зґвалтувань як зброї, а також викрадення та примусову депортацію тисяч українських дітей", - нагадав Білий дім конгресменам.

Він також наголосив, що "гра в політичні ігри, які загрожують джерелу фінансування самооборони Ізраїлю — зараз і в майбутньому — створить неприйнятний прецедент, який поставить під сумнів нашу відданість одному з наших найближчих союзників".

Нагадаємо, що у Конгресі вирішили, що голосуватимуть окремо за допомогу Україні, яку Білий дім пропонує у розмірі $61 млрд і допомогу Ізраілю.

Читайте також: Байден запевняє, що "США — наймогутніша нація в історії світу", здатна допомогти і Україні, і Ізраїлю