Гайдай про російський "шеф-регіон" на Луганщині: “Завжди можна буде спихнути щось на Татарстан”

Гайдай про російський "шеф-регіон" на Луганщині: “Завжди можна буде спихнути щось на Татарстан”

Результати “контролю” Татарстану над агломерацією Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне будуть такі ж, як і при колаборантах у 2022 році.

Таку думку ексочільник Луганської ОВА Сергій Гайдай висловив у коментарі проєкту “Фабрика новин”.

“Знаєте, ми чули від окупаційної влади ще у 2022 році, коли вони тільки окупували Сєвєродонецьк ... вони казали, що зараз 2-3 місяці й ми все тут відремонтуємо, запустимо опалення, електрику, все буде нормально. На сьогодні люди ще меблі рубають для того, щоб обігріватись у своїх квартирах у багатоповерхових будинках. Тому побачимо, що буде нова ця структура робити. Але врешті-решт все закінчиться так само, як і було при колаборантах у 2022 році. Я впевнений у цьому”, - наголосив Гайдай.

За його словами, встановлення “контролю” з боку Татарстану може означати багато нюансів.

“Якщо просто їх перераховувати, то завжди можна буде спихнути щось на Татарстан. І будь-які військові злочини так само”, - вважає Гайдай.

Також він згадав заклики окупантів про те, що вони "будуть перевиховувати або виховувати у російському патріотичному дусі підлітків, які проживають на тимчасово окупованих територіях".

“Ми це вже чули й від Кадирова у свій час. Коли вкрали дітей, підлітків наших з інтернату, й вони потім з’явились у Чечні. Вони так само говорили, що будуть готувати з наших хлопців бойовиків”, - сказав Гайдай.

Крім того, за його словами, на окупованій Луганщині “залишилося не так багато чоловіків, тому що їх намагаються протягом майже двох років мобілізовувати постійно”. Багато з тих загинули чи стали непрацездатними інвалідами.

“І кимось їх треба замінювати. Ну й от таким чином віддали Татарстану, щоб вони там наводили хоча б якийсь лад”, - резюмував Гайдай.

Нагадаємо, на думку очільника Луганської ОВА Артема Лисогора, мета “шефства” російських регіонів над окупованими територіями Луганщини - не лише пропаганда, а й масоване переселення своїх громадян.