“Непотріб тягне за собою свої родини”. Лисогор розповів про мету “шефства” регіонів рф над містами Луганщини

“Непотріб тягне за собою свої родини”. Лисогор розповів про мету “шефства” регіонів рф над містами Луганщини

Мета “шефства” російських регіонів над окупованими територіями Луганщини - не лише пропаганда, а й масоване переселення своїх громадян.

Таку думку в ефірі “Суспільного” висловив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Він зауважив, що 27 регіонів рф вирішили бути “помічниками” тих українських територій, які росія тимчасово окупувала.

“Всі ми пам'ятаємо, як вони обіцяли все відновлювати, але загалом нічого не відбувається. Лише Лисичанськ потрапив в ореол, скажімо так, "турботи" Татарстану, Сєвєродонецьк - Красноярського краю”, - сказав Лисогор.

Керівник ЛОВА пригадав, що "деякі з гастарбайтерів російських", які приїжджали в Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне, “вивезли всю техніку, весь метал у квартирах”.

На питання журналістів, що означає таке “шефство” для людей, які знаходяться в окупації, Лисогор зауважив, що вся росія основана на пропаганді, й “Татарстан буде намагатися підготувати там схильних до “руського міра” людей”.

“Але я думаю, це більше про те, що на початку вони хотіли, можливо, зробити якісь косметичні ремонти та зробити таке масоване переселення своїх благополучних чи неблагополучних громадян. Щоб заповнити ніші, які з’явилися там після того, як наші громадяни виїхали на підконтрольну Україні територію, втративши свої домівки. Наповнення таким контингентом для того, щоб ... знову ж таки, під ті ж вибори, які вони вже провели. А надалі для русифікації населення, яке там проживає”, - сказав Лисогор.

Українська сторона, сказав він, фіксувала, як “разом з обозами, разом з родинами” на території за 70 км від лінії зіткнення заходили бригади з Далекого Сходу рф.

“Ви ж розумієте, що це в нас гинуть герої та цвіт нації. А там кидають весь непотріб. І такий же непотріб тягне за собою свої родини”, - резюмував Лисогор.

Нагадаємо, кремль виділив агломерацію Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне під повний контроль свого суб’єкта — республіку Татарстан.