Власенко пояснив, чому в Сєвєродонецьку дахи ремонтують за допомогою ДСП

Власенко пояснив, чому в Сєвєродонецьку дахи ремонтують за допомогою ДСП

У більшості випадків люди в окупованих містах Луганщини кинуті напризволяще. Тож їм “вдається вигадувати власні ремонти”.

Так в ефірі “Еспресо” керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко прокоментував відео з Сєвєродонецька, де дах однієї з багатоповерхівок відремонтували за допомогою ДСП.

“Я думаю, це один з будинків, який не потрапив у показове відновлення. Це, скоріше за все, відновлюється або власними силами, або якимись місцевими ЖЕКами без серйозного фінансування. Ніяким будівельним нормам це не відповідає. Це такі тимчасові рішення. Як я вже казав, у більшості випадків люди кинуті напризволяще. Їм вдається вигадувати такі власні ремонти. А окупаційна влада береться там, де немає великих пошкоджень, де можна швидкими рішеннями показати гарні результати та картинку”, - сказав Власенко.

Він також висловився щодо встановлення “шефства” Татарстану над містами сєвєродонецької агломерації.

На думку очільника РДА, це “велика пропагандистська кампанія росіян”. Такі двосторонні меморандуми про “співпрацю” з регіонами рф, сказав він, уклали всі населені пункти окупованої Луганщини.

“І ось вони сюди наїжджають. Везуть допомогу, везуть своїх працівників, відбувається певна асиміляція”, - розповів Власенко.

Компанії з цих регіонів, за його словами, у більшості випадків є підрядниками у показових відбудовах. Безпосередньо й у Сєвєродонецьку.

Нагадаємо, на думку ексочільника Луганської ОВА Сергія Гайдая, результати “контролю” Татарстану над агломерацією Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне будуть такі ж, як і при колаборантах у 2022 році.