Північна Корея відправила в росію мільйон снарядів для бомбардування України, – Bloomberg

Північна Корея відправила в росію мільйон снарядів для бомбардування України, – Bloomberg

Північна Корея відправила в росію понад 1 мільйон артилерійських снарядів, які президент володимир путін використовує під час бомбардування України.

Про це пише Bloomberg з посиланням на законодавця, поінформованого південнокорейським розвідувальним агентством.

"З серпня було близько 10 поставок зброї з Північної Кореї до росії", - цитує видання повідомлення Національна служба розвідки під час закритого брифінгу з південнокорейськими законодавцями. 

Північна Корея також надіслала до росії радників щодо використання боєприпасів, яких вистачило б приблизно на два місяці обстрілу, цитує видання слова розвідки.

У Пхеньяні є одні з найбільших у світі складів артилерійських снарядів і ракет, сумісних зі зброєю радянських часів, яку росія поставила на озброєння для використання в Україні.

Нагадаємо, міністр оборони росії Сергій Шойгу наприкінці липня здійснив поїздку до Північної Кореї, щоб приєднатися до святкування завершення бойових дій у Корейській війні 1950-1953 років. Лідер Кім Чен Ин ознайомив Шойгу з найновішою зброєю країни. Невдовзі після цього росія відправила до Пхеньяна VIP-військовий літак, викликавши занепокоєння щодо того, що Пхеньян збирається розпочати велику передачу зброї росії.

13 вересня, північнокорейський лідер Кім Чен Ин пообіцяв президенту рф володимиру путіну під час їхньої зустрічі у Владивостоці “повну і безумовну підтримку” у “священній боротьбі” росії за "захист своїх інтересів безпеки". Ймовірно, він мав на увазі війну проти України, додавши, що Пхеньян завжди стоятиме разом з Москвою на “антиімперіалістичному” фронті. 

У жовтні Білий дім заявляв, що режим Кіма надав рф 1000 контейнерів військового обладнання та боєприпасів.