Республіканці висунули Байдену 12 вимог "перш ніж хоч один долар відправлять в Україну"

Республіканці висунули Байдену 12 вимог "перш ніж хоч один долар відправлять в Україну"

Група республіканців вимагає від президента США Джо Байдена виконання 12 умов, які необхідно виконати перед тим, як відправляти допомогу Україні.

Про це йдеться у листі конгресмена Майка Гарсії і його семи колег.

Вони виступають за розділення пакетів допомоги України і Ізраїля, щоб голосувати за них окремо у Палаті представників.

"По правді кажучи, конфлікти в Україні та Ізраїлі можна порівняти лише в тому, що обох можна було б уникнути, якби ваша адміністрація завчасно прийняла політику стримування проти росії та Ірану, замість того, щоб заспокоїти наших ворогів", - йдеться у листі до Байдена.

Конгресмени також нагадують, що Ізраїль і Сполучені Штати є союзниками вже майже 75 років. "Між нашими країнами існує такий рівень довіри та взаємодії, якого просто немає між США та Україною", - наголошують вони.

"Ізраїль і Україна мають перемогти, це зрозуміло. Однак американські платники податків втомилися фінансувати нескінченну тупикову ситуацію в Україні без бачення перемоги", - пишуть конгресмени.

12 умов, які висувають республіканці, "перш ніж хоч один долар буде відправлено в Україну":

1. Президент Байден і президент Зеленський повинні надати Конгресу США фактичну стратегію перемоги. Проста стратегія "ми з вами, поки не переможемо" або "ми повинні перемогти" не є стратегією перемоги. Як Україна перемагає і скільки часу це займе? Ці оцінки не повинні бути точними, але ми повинні розуміти кінцеву мету та критерії виходу.

2. Яка передбачувана ціна, пов’язана з виконанням стратегії виграшу? Вибіркове розкриття інформації та додаткові запити недоступні, нежиттєздатні та неприйнятні.

3. Президенту Байдену та голові Пентагону Остіну необхідно чітко інформувати американський народ про стан війни в Україні. Це включає інформування громадськості про прогрес України сьогодні, окреслення причинних факторів нинішнього безвиході та надання оновленої інформації щодо "весняного контрнаступу".

4. Президент Байден і міністр Остін повинні пояснити, чому необхідні майбутні інвестиції США. Це включає окреслення того, яка зброя надсилається та як ця конкретна зброя допоможе виграти війну, а не просто продовжити її. Крім того, важливо отримати оцінку того, яка зброя не була відправлена, але могла змінити траєкторію війни до сьогодні.

5. Президент Байден і державний секретар Остін повинні надати Конгресу список зброї, яка не була відправлена ​​в Україну, але була б ефективною для виходу з нинішнього глухого кута. Поточна політика адміністрації лише продовжила страждання України, і Конгрес зобов’язаний зіграти певну роль у вирішенні того, які додаткові можливості слід запропонувати Україні.

6. Президент Байден і міністр Остін повинні пояснити, що станеться, якщо американські інвестиції в Україну припиняться. Чи віримо ми, що країни ЄС і НАТО також відмовляться від цих зусиль? Невже Україна не змогла б вистояти і перемогти? Якщо ні, то чому? Які основні військові експортні товари були б необхідними?

7. Міністерство фінансів і торгівлі США повинні звітувати перед Конгресом про рівень виконання та дотримання вже затверджених санкцій проти росії. Ніхто не надає Конгресу регулярних і вичерпних оновлень щодо існуючих санкцій.

8. США та всі члени НАТО повинні прийняти політику повних санкцій проти росії, щоб включити ВСЮ нафту, зерно та рідкоземельні мінерали. Глобальні санкції наразі не зазнали суттєвого впливу на ці три критично важливі види експорту, і вони становлять основну частину доходів від експорту до Росії.

9. Президент Байден і державний секретар Остін повинні надати чітке пояснення, чому запитувані ресурси є правильними для перемоги.

10. Чи узгоджуються між США та Україною цілі місії щодо Криму? Чи вважають США реалістичним бажання України повернути Крим? Для цієї дискусії достатньо секретного місця проведення.

11. Президент Байден і президент Зеленський повинні продовжувати надавати Конгресу повний облік — наскільки це можливо — систем озброєнь, які були надіслані та використані сьогодні.

12. Президент Байден повинен надати зобов’язання та докази того факту, що його адміністрація не ставить під загрозу графік і вартість критично важливих внутрішніх програм зброї або зобов’язань, взятих нами щодо програм FMS Тайваню та програм FMS Ізраїлю. Ми не можемо канібалізувати потенціал наших власних можливостей — або наших інших вимог стратегічного партнерства — для виконання зобов’язань перед Україною.

"Доки ваша адміністрація задовільно не виконає ці умови, фінансування України не повинно розглядатися в Конгресі", - наполягає група республіканців-конгресменів.

Нагадаємо, Білий дім заявив, що президент Джо Байден накладе вето на пакет, запропонований республіканцями в Палаті представників щодо надання допомоги Ізраїлю, одночасно скорочуючи фінансування Служби внутрішніх доходів (IRS) і не фінансуючи інші пріоритети національної безпеки.