Впроваджував освітні стандарти рф: судитимуть ще одного «ректора» з «лнр»

Впроваджував освітні стандарти рф: судитимуть ще одного «ректора» з «лнр»

Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно «ректора» «Донбаського державного технічного інституту».

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Фігуранту інкримінували впровадження стандартів освіти держави-агресора в освітніх закладах на тимчасово окупованій території та пособництво державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідство встановило, що житель Брянки, ексвикладач Донбаського державного технічного університету після захоплення окремих територій Луганщини почав підтримувати дії рф.

З 2014 по середину 2021 року він обіймав різні «керівні» посади у «федеральному державному бюджетному освітньому закладі вищої освіти лнр» ‒ «Донбаському державному технічному інституті».

З липня 2021 року обвинувачений ‒ «ректор» цього закладу. З того часу він почав реалізовувати програму розвитку інституту за новими стандартами освітнього процесу держави-агресора.

Крім того, псевдоректор надав інтерв’ю в ефірі однієї з передач на «ДТРК лнр», де повідомив про процес виконання цієї програми.

Пізніше, на початку 2023 року, на території освітнього закладу він організував збір «допомоги» для потреб ворожих військ.

Зокрема, заступник командира незаконного збройного формування «314 батальйон 2-го армійського корпусу народної міліції лнр» отримав ліки, генератори, маскувальні халати та накидки на шоломи.

Наразі обвинувачений перебуває на території псевдореспубліки та оголошений у розшук.

Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування вели слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, судитимуть окупаційного ректора далівського університету.