СБУ повідомила про підозру радниці ватажка «лнр» Пасічника

СБУ повідомила про підозру радниці ватажка «лнр» Пасічника

Служба безпеки зібрала доказову базу на «міністерку молодіжної політики рф» у тимчасово окупованій частині Луганщини Юлію Величко. Раніше вона була радницею у ватажка самопроголошеної «лнр» Леоніда Пасічника та агітувала місцеву молодь підтримати російських загарбників після початку повномасштабного вторгнення рф.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За інформацією, на цю «посаду» фігурантку призначили у червні 2023 року. Вона координує діяльність створеного рф «молодіжного парламенту лнр».

«Це загарбницька псевдоустанова, яка в публічній площині має створювати ілюзію підтримки кремлівського режиму з боку юних мешканців захопленої Луганщини», – пояснили в СБУ.

Крім того, жінка організовувала відбір «кандидатів» серед місцевих колаборантів до «молодіжного парламенту при держдумі рф» у москві.

Як зазначають українські правоохоронці, там юні «делегати» проходять ідеологічну «обробку» на користь кремля та отримують «методички» щодо залучення своїх однолітків з окупованого Донбасу до агресивної війни проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Юлії Величко про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині на сході України. У зв’язку з цим тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України.

Зловмисниці загрожує до 10 років тюрми.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно «голови» «лнр» леоніда пасічника.