Задля повоєнного відновлення та розвитку Луганщини відкрили регіональний офіс

Задля повоєнного відновлення та розвитку Луганщини відкрили регіональний офіс

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Мартін Оберг взяв участь у відкритті Регіонального офісу повоєнного відновлення та розвитку Луганщини.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Як пояснили у відомстві, це – платформа співпраці влади, міжнародних організацій, медіа, інститутів громадянського суспільства та бізнесу. Серед завдань якої: аналіз наслідків збройної агресії рф та їх впливу на соціально-економічний стан області, відбір пріоритетних проєктів відновлення та розвитку територій та контроль їх реалізації, залучення ресурсів для відбудови й розвитку регіону тощо.

“Луганщина стала однією із перших областей, в яких буде втілюватися ця програма. Саме досвідом нашого регіону співпрацю продовжать і інші регіони”, – йдеться у повідомленні.

Мартін Оберг наголосив, що його вражає те, як регіони змогли організувати роботу в умовах відсутності безпеки: “найкращим та кінцевим результатом нашої спільної роботи є можливість зустрітися у вільному Луганську. Тому ми обіцяємо, що стоятимемо з вами поруч до вашої перемоги”.

Очільник Луганщини Артем Лисогор подякував ПРООН та представникам уряду Швеції за щиру підтримку та сприяння співпраці у відновленні області та вручив Почесну відзнаку «За розвиток регіону» представникам ПРООН в Україні Нільсу Крістенсену та Олені Рудич.

Нагадаємо, очільник Луганської ОВА Артем Лисогор переконаний, що відновлення міст та інфраструктури на деокупованих територіях слід розглядати в контексті стратегічної важливості й людського потенціалу.