Росіяни били по Харкову, Прикарпатю і Львівщині: є багато влучань

Росіяни били по Харкову, влучили у військовий об'єкт на Прикарпатті і в критичну інфраструктуру на Львівщині

У ніч проти 3 листопада росіяни "шахедами атакували Івано-Франківську і Львівську області, влучивши у військовий об'єкт і в об'єкт критичної інфраструктури. Також під ударом була Харківщина.

Про це повідомила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, голова Львівської ОДА Максим Козицький і пресслужба ДСНС.

Оніщук зазначила, що росіяни атакували військовий об'єкт і на території Івано-Франківської області, виникла пожежа.

"На місце відразу прибули відповідні служби. Пожежу локалізовано", - зазначила вона

Козицький повідомив, що "шахеди" п'ять разів влучили в об'єкт критичної інфраструктури у Львівські області. 

Протиповітряній обороні вдалося знищити 11 ворожих безпілотників, а загалом на захід України прямували 16 ворожих ударних дронів.

"На жаль, є 5 влучань в обʼєкт критичної інфраструктури у нашій області. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих. Була пожежа, її оперативно ліквідували", - додав Козицький.

ДСНС зазначає, що близько опівночі ворог завдав масованих ударів по Харкову та Харківському району області.

"В результаті ударів сталося 5 пожеж. Наймасштабніша пожежа виникла у одному із районів Харкова. Там вогнем були охоплені адміністративна будівля, недіюча будівля швейного цеху, СТО, гаражі, 8 автівок та житловий будинок на загальній площі понад 1000 кв м. Існувала загроза розповсюдження полум’я на інші будівлі. Пожежу локалізували, триває ліквідація", - йдеться у повідомленні. 

Повітряні сили повідомили, що у ніч проти 3 листопада російські окупанти атакували Україну чотирма десятками "шахедів" з Курської області та з району Приморсько-Ахтарськ.

Крім того, противник застосував керовану авіаційну ракету Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини.

Шахеди запускались хвилями і прямували у різних напрямках малими групами. В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 24 ударних "шахедів" та одну керовану авіаційну ракету.