Погода на вихідні: Де в Україні буде багато дощів і завиватиме штормовий вітер

У суботу, 4-го листопада, в Україні буде багато дощів, у деяких районах штормовий вітер. У неділю, 5 листопада, дощі залишаться лише у західних областях.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

За її прогнозом, у суботу атмосферний фронт доставить вологу повітряну масу на захід, північ та на Вінниччину й Черкащину. Пройдуть помірні дощі. Схід, південь, Полтавщина, Дніпро та Кропивницький із районами потраплять у суботу в суху повітряну масу, без опадів.

Похмура волога погода супроводжуватиметься сильним вітром і з подекуди штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду! А там, де дощів не буде, також очікується сильний вітер південних напрямків. 

"Температура повітря в суботу передбачається +14+19 градусів, на півдні +20+25 градусів, на північному сході +10+13 градусів", - зазначила Діденко.

У неділю дощі найбільш ймовірні у західних областях України, на решті території без опадів.

Температура повітря 5 листопада протягом дня +14+19, на півдні +19+22 градуси.

За словами Діденко, у Києві завтрашній день, 4 листопада, буде дощовим, завіватиме сильний вітер, особливо в другій половині дня та ввечері. Можливі штормові пориви до 15-20 метрів за секунду. Температура повітря близько +14 градусів.

"А ось 5-го листопада, у неділю, киянам можна і варто вибиратися з домівок - дощ припиниться, температура повітря підскочить аж до +17 градусів. Хоча залишиться рвучкий вітер південного походження", додала вона.

Нагадаємо, відчутне похолодання Діденко прогнозувала на середину листопада.