Загибель помічника Залужного: МВС каже, що Чистяков сприйняв бойові гранати за сувенірні

Загибель помічника Залужного: в МВС кажуть, що Чистяков сприйняв бойові гранати за подарункові

Помічник головкома ЗСУ Валерія Залужного Генадій Частяков (на фото) загинув у себе вдома, 6 листопада, у свій день народження, не повіривши, що подаровані йому гранати є бойовими.

Таку версію озвучила речниця МВС Мар'яна Рева в ефірі "Радіо Свобода".

"Особа, яка ймовірно подарувала ці подарунки, зізналась. Він попередив, що гранати бойові. Ймовірно, не повірив загиблий в цю інформацію", – заявила Рева. Прізвище військового вона не розголошує, у нього в кабінеті провели обшуки.

Наразі версія МВС залишається така сама – нещасний випадок, з урахуванням зібраних доказів та свідчень, але триває досудове розслідування, додала речниця.

Обставини загибелі помічника Залужного: що відомо

Залужний ввечері 6 листопада повідомив, що за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув його помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков.

"В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині…З початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією", - написав Залужний.

Міністр МВС Ігор Клименко наголосив, що у свій День народження Частяков повернувся додому після роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним. 

"Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка. Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух. В квартирі поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу", - повідомив Клименко.

За його словами, поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував "фатальний подарунок".

"В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще 2 аналогічні гранати. Тривають першочергові слідчі дії", - зазначив Клименко.

ЗМІ опублікували фото з місця трагедії.

І повідомили, що під час вибуху 13-річний син військового отримав тяжкі поранення.