В "Азові" назвали Фаріон "пособницею російської пропаганди"

В "Азові" назвали Фаріон "пособницею російської пропаганди"

Начальник штабу бригади Азов Богдан "Тавр" Кротевич назвав екснардепку Ірину Фаріон "пособницею російської пропаганди".

Про це він сказав в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

Кроткевич зазначив, що бійцям Азова "абсолютно дивно та смішно" чути висловлювання про те, що "російськомовні військові не є українцями", як це сказала Фаріон.

"Я вважаю її відвертою пособницею російської пропаганди і, можливо, людиною з високим рівнем деменції. А якщо вона вірить у свої слова, то вона просто посібник пропаганди рф. Абсолютно все одно, що вона каже. Вибачте, а хто вона така? Мені цікаво, а партії "Свобода" нормально з такою людиною? А до неї у мене питань немає", — сказав Кротевич.

Він сказав, що бійці "Азову" дійсно спілкуються російською, але всі згодні, що треба переходити на українську.

"Мені не подобається, коли спекулюють на деяких темах. Це жодної користі не несе. Позиція більшості особового складу "Азова" — треба переходити на українську мову. Чи спілкуємося ми російською? Так, спілкуємося. Тому що в армії потрібно швидко приймати рішення і не можеш дозволити собі перекладати. Для переходу на українську мову потрібен спокій. У нас такого стану зараз немає", — заявив Кроткевич.

Нагадаємо, 7 листопада стало відомо, що омбудсмен Дмитро Лубінець і заступник Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв просять правоохоронні органи перевірити висловлювання екснардепки Ірини Фаріон на предмет вчинення кримінальних злочинів.

В інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій Фаріон сказала, що російськомовних бійців 3 ОШБр та "Азова" не можна назвати українцями.

"Я не можу назвати їх українцями. Якщо вони не говорять українською мовою – то нехай себе назвуть "руськими". Чому вони такі очманілі? Якщо вони такі великі патріоти – покажіть свій патріотизм", – сказала Фаріон.

Згодом вона зробила пост у Facebook, де назвала російськомовних військових "москворотими".

 

Він впевнений, що українською мовою зрештою говоритиме більшість громадян України.