“Жодні підготовчі заходи не проводились”, - Лисогор про привезені окупантами мобільні газотрубінні станції

“Жодні підготовчі заходи не проводились”, - Лисогор про привезені окупантами мобільні газотрубінні станції

Обласна влада не фіксує жодних підготовчих робіт у тих місцях на окупованій території Луганщини, де росіяни обіцяли запустити мобільні газотурбінні станції.

Про це в ефірі “Еспресо” розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

“Що стосується електрики у Сєвєродонецьку та Лисичанську, яку вони, як кажуть, швидко відновлюють. То ще на той час, коли точилися бої в Лисичанську...тоді вже майже всі ЛЕП були розбиті. І на теперішній час ніхто їх не відновлював. Там, де давала інформацію окупаційна влада, що вони відновили, привезли якісь мобільні газотурбінні станції, на цих місцях нічого там немає, ми цією інформацією володіємо. Жодні підготовчі заходи не проводилися, навіть лінії повітряні не прокладаються”, - сказав він.

Лисогор також назвав ситуацію з опаленням населених пунктів на відстані 50-60 км від лінії зіткнення критичною.

“По Сєвєродонецьку там, де залишилися більш-менш цілі дома, які знаходилися біля заводу, де була велика котельня, то там ще якось у ці будинки намагаються провести тепло. До світла вони їх трохи підключили. І позаселяли у ці квартири як військових, так і приїжджих, у тому числі попереселяли деяких місцевих мешканців, які колаборантськи прославились. В інших містах взагалі нічого не відновлюється”, - сказав начальник ОВА.

Інженерні системи у цих містах, за словами Лисогора, повністю розбиті.

“По деяких містах понаривали на центральних вулицях, для того, щоб, напевно, перед виборами показати роботу з прокладення труб. Пошкодили ті останні труби, які знаходилися в цих містах, і були ще нормально функціональні”, -  сказав він.

Нагадаємо, окупанти не підготували Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне до опалювального сезону. Окремі роботи мають показовий характер.