У Києві вирішили встановити головну ялинку України: хто це профінансує

У Києві вирішили встановити головну ялинку України

Головну ялинку України встановлять у Києві на Софійській площі, дату поки не оголошують.

Про це розповів голова компанії Folk Ukraine Ігор Добруцький, яка традиційно займалась підготовкою Нового року у Києві, повідомляє "Вечірній Київ".

Поки деталі щодо тематики оформлення святкової локації тримають у таємниці, їх має презентувати особисто мер Віталій Кличко. Але вже відомо, що гроші на ялинку і її прикраси пожертвують меценати.

"Як і минулоріч, на локації не буде фудкортів, а ялинка, її оздоблення, іграшки, а також генератор для освітлення будуть коштом меценатів. З державного і міського бюджету не витратять ані копійки", — зазначив Добруцький.

Ялинка на Софійській площі у грудні 2022 року. Фото: Сєвєродонецьк онлайн

Нагадаємо, минулого року ялинку на Софійській площі підсвітили 19 грудня, традиційно у День святого Миколая. Тоді 12-метрова новорічна ялинка засяяла енергоощадними синьо-жовтими гірляндами, що були під’єднані до генератора. Тоді було багато дискусій, чи доречно в умовах воєнного стану встановлювати ялинку. Але зрештою міська влада вирішила не позбавляти українців радості Різдва то Нового року.

Зазначимо, що цього року після переходу ПЦУ на новоюліанський календар День святого Миколая відзначатимуть в Україні 6 грудня.