У Global Teacher Prize 2023 перемогла вчителька з Пакистану. Луганчанин Артур Пройдаков - у десятці кращих (ФОТО)

У Global Teacher Prize 2023 перемогла вчителька з Пакистану. Луганчанин Артур Пройдаков - у десятці кращих (ФОТО)

Вчительську премію Global Teacher Prize 2023, на яку претендував луганчанин Артур Пройдаков, здобула Сестра Зеф з Пакистану.  

Про це йдеться на сайті  конкурсу.

“Пакистанська вчителька сестра Зеф, яка у 13 років заснувала власну школу для малозабезпечених дітей у дворі свого будинку, названа переможницею Global Teacher Prize 2023 від Varkey Foundation”, - повідомили організатори.

Про перемогу Сестри Зеф оголосили 8 листопада у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі.

Володарка премії отримає 1 мільйон доларів. На кошти премії вона планує побудувати школу, де діти з найбідніших сімей країни зможуть навчатися без дискримінації.

Зазначається, що фіналістів Global Teacher Prize 2023 обирали з понад 7 000 номінантів зі 130 країн світу.

  

Фото зі сторінки Артура Пройдакова

Артур Пройдаков увійшов у десятку фіналістів конкурсу. Вони отримали відповідні нагороди. На своїй сторінці у соцмережі Антон привітав переможницю та поділився емоціями від церемонії нагородження.

Фото зі сторінки Артура Пройдакова

“Тішуся, що на увесь світ британський актор та ведучий Стівен Фрай сказав: «Слава Україні». Заради цього точно варто було їхати в Париж і ставати учасником 10-ки. Про Україну знають і памʼятають. Сподіваюся, тепер краще знатимуть і про нашу освіту. Переконаний, що моя присутність серед фіналістів - це не тільки персональна історія, а й відзначення всіх українських учителів і учительок, які попри повномасштабну війну продовжують якісно працювати”, - написав він.

У Global Teacher Prize Ukraine розповіли про досягнення українського вчителя, який увійшов до десятки найкращих педагогів планети.

У листопаді 2014 року він був змушений покинути дім на Луганщині через війну.

Протягом подальших 6 років Артур працював учителем мови та літератури у Ромнах, а потім у київській школі Midgard School.

У 2020 він доєднався до запису уроків у Всеукраїнській школі онлайн, а також почав вести Telegram-канал «ЗНО Українська» та записав «Подкасти з української літератури». Окрім цього, став одним з викладачів платформи iLearn. Тисячі випускників безоплатно підготувалися за допомогою його вебінарів та вступили до омріяних вишів.

У 2021 році Артур Пройдаков отримав статус переможця національної премії Global Teacher Prize Ukraine.

Після початку повномасштабного вторгнення Артур організував курси з української мови для переселенців та розповідав про агресію росії та значення вчителя зараз у закордонних та українських медіа.

“Сьогодні він розвиває українську освіту як подскастер, учитель української мови та літератури в школі Освітній центр MriyDiy, а також як виконавчий директор Освітня Фундація MriyDiy”, - йдеться у дописі.

Нагадаємо, учитель з Луганщини увійшов до десятки фіналістів світової премії Global Teacher Prize 2023 (ВІДЕО).