За збитки у 3 мільйони судитимуть заступника керівника Сєвєродонецької МВА та шістьох директорів місцевих шкіл

За збитки у 3 мільйони судитимуть заступника керівника Сєвєродонецької МВА та шістьох директорів місцевих шкіл

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно заступника керівника Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації та шістьох директорів місцевих шкіл. Посадовцю інкримінують службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України), а директорам ‒ службове підроблення документів (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що навесні 2022 року під час обстрілів з боку окупаційних військ рф чиновник мав проконтролювати виконання заходів щодо поповнення запасів продовольства для дітей та інших мешканців, які тимчасово перебували у сховищах освітніх закладів Сєвєродонецька.

Для цього Управління освіти адміністрації уклало сім контрактів на закупівлю відповідних товарів.

“Керівниця Управління підписувала вказані договори в іншому регіоні країни та вносила до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про обсяги поставлених м’ясних продуктів, які фактично не проводились”, – пояснили у прокуратурі.

Крім того, шестеро директорів місцевих шкіл Сєвєродонецька підписали акти списання вищезазначених товарів.

Унаслідок таких дій місцевому бюджету завдали збитків у розмірі понад 3 мільйонів гривень.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювали співробітники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

У прокуратурі також повідомили, що раніше начальниці Управління освіти Сєвєродонецької МВА Луганської області повідомили про підозру у розтраті майна та службовому підробленні документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України), а підприємиці, яка діяла нібито від імені постачальників харчових продуктів ‒ пособництво в розтраті (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд відсторонив заступника голови Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олега Кузьмінова від посади на 2 місяці (до 23 серпня 2023 року). До цього йому повідомляли про підозру у службовій недбалості щодо роботи гуманітарного штабу у Сєвєродонецьку.

Навесні 2022 року Кузьмінов повинен був проконтролювати поповнення резерву харчових продуктів для дітей та інших мешканців, що тимчасово перебували у сховищах закладів освіти Сєвєродонецька під час артобстрілів.

Пізніше він подав апеляцію щодо рішення відсторонення від посади, однак Дніпровський апеляційний суд її не задовольнив.