Суд не зміг арештувати офіцера, який подарував гранати помічнику Залужного Частякову

Суд не зміг арештувати офіцера, який подарував гранати помічнику Залужного Частякову

У Печерському суді Києва не обрали запобіжний захід офіцеру з апарату Головнокомандувача Збройних сил України, який подарував гранати помічнику Валерія Залужного Геннадію Частякову.

Про це повідомили джерела "Суспільного".

Прокуратура наполягала на домашньому арешті фігуранта. Підозрюваний, згідно з джерелами видання, — полковник Андрій Тимченко.

Суддя згодом не задовольнила клопотання про домашній арешт. Підозрюваний не коментував питання про те, звідки у нього гранати. Його адвокат сказав, що офіцер нічого не коментуватиме, доки триває слідство. Журналістам заборонили знімати судове засідання.

Статус підозрюваного для офіцера залишається чинним. В суді пояснили: якщо слідчі оголосять нову підозру, тоді судді знову зможуть розглянути можливість обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, Залужний ввечері 6 листопада повідомив, що за трагічних обставин у свій день народження у родинному колі загинув його помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков.

"В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині…З початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією", - написав Залужний.

За даними МВС, Частякову подарували бойові гранати, які він приніс додому, і загинув оскільки не повірив, що подаровані йому гранати є бойовими.

ДБР 8 листопада заявило, що розглядається версія нещасного випадку, але є й інші версії:

  • вбивство на замовлення спецслужб рф;
  • вбивство на ґрунті неприязних відносин;
  • спроба вбивства спецслужбами рф іншого офіцера Апарату Головнокомандувача ЗС України. 

9 листопада ДБР повідомило підозру офіцеру з апарату Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який подарував гранати Частякову.

Слідчі встановили, що цей офіцер набув без відповідного на це дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат DM 51A2 та приніс їх до свого службового кабінету.

Згодом він упакував шість з них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв, вважають в ДБР.