Пентагон назвав той мінімум, який залишився для України: "Ми змушені зменшити підтримку"

Пентагон назвав той мінімум, який залишився для України: "Ми змушені зменшити підтримку"

У Пентагоні зізналися, що пакети військової допомоги для України стають і ставатимуть меншими, оскільки Конгрес досі не ухвалив закон адміністрації президента Джо Байдена про додаткове фінансування України.

Про це на брифінгу сказала заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

"Конгрес не прийняв наш початковий додатковий запит у серпні. Ми були змушені зменшити підтримку України", - зазначила вона.

Сінгх розповіла, що США використали 95% із початкових 62,3 млрд доларів фінансування України, а також додаткові ресурси.

"Ми використали все наше фінансування USAI (програма Ініціативи сприяння безпеці Україні, - ред.) Таким чином, у нас залишився лише 1 мільярд доларів наявних ресурсів, щоб заповнити запаси США. У нас все ще залишилася невелика кількість, але, як ви бачили, наші пакети стають меншими, тому що нам довелося зменшити підтримку України", - підкреслила вона.

Сінгх повідомила, що у середині листопада відбудеться ще одна контактна група з питань оборони України (контактна група у форматі "Рамштайн").

"Союзники та партнери продовжують підтримувати Україну, ми продовжуємо підтримувати Україну в тому, що їм потрібно в їхній боротьбі. Ви бачили пакет, який ми випустили минулого тижня. Ми збираємося продовжувати розгортання пакетів, їх просто стає менше", - додала вона.

"Тож ми справді благаємо Конгрес ухвалити додатковий запит, надісланий президентом, щоб ми могли продовжувати задовольняти потреби України на полі бою", - підсумувала Сінгх.  

Читайте також: Що буде, якщо США перестануть фінансувати Україну: Bloomberg прогнозує "жорсткий глухий кут і ерозію"

Нагадаємо, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон вніс на розгляд проєкт допомоги Ізраїлю на суму $14,3 млрд. Він відокремив його від допомоги Україні. Крім того, у проєкті немає гуманітарної допомоги цивільним у Газі та Ізраїлі, про яку просив Білий дім.

Після цього Сенат, де більшість мають демократи, заблокував цей законопроєкт.