Росія спочатку оголосила, що відступає з лівого берега Херсонщини, потім росЗМІ видалили повідомлення

Росія спочатку оголосила, що відступає з лівого берега Херсонщини, потім росЗМІ видалили повідомлення

Російське військове командування оголосило "про перегрупування у Херсонській області" і перекидання військ на інші позиції.

Як повідомляють рос ЗМІ з посиланням на міноборони рф, мова йде про командування угруповання "Дніпро".

"Після перегрупування "Дніпро" звільнить частину сил, які будуть задіяні для наступу на інших напрямках", - йдеться у повідомленні.

Рік тому російська армія була змушена відступити з Херсона та облаштовувати оборонні позиції на лівому (східному) березі Дніпра.

Російська служба BBC нагадує про те, що українські військові намагаються закріпитися на нових позиціях на лівому березі річки. Кілька днів тому українські війська зайняли селище Кринки, а добу тому перекинули туди важку техніку. BBC вдалося поговорити з кількома російськими військовими, які описують бої під Кринки як "самогубство".

Джерела BBC в російській армії підтвердили, що ЗСУ не тільки перейшли на окуповану росією територію і вперше зайняли плацдарм на лівому березі річки Дніпро, що ретельно обороняється, в Херсонській області, а й почали переправляти туди військову техніку.

Як кажуть джерела у ЗСУ, з цієї точки ЗСУ хоче розпочати масштабніший наступ — розділити російські війська і перерізати їхню лінію постачання.

Наприкінці жовтня стало відомо, що командувач Повітряно-десантних військ Росії генерал-полковник Михайло Теплинський призначений керівником угруповання «Дніпро» і відповідатиме за херсонський напрямок.

"Медуза" помітила, що після публікації повідомлення про "про перегрупування у Херсонській області" і перекидання військ рф на інші позиції, державні російські ЗМІ видалили ці повідомлення. А видання РБК залишило повідомлення у стрічці новин і в Telegram.

Пізніше РБК написало: "Розсилання хибного повідомлення про "перегрупування" військ у районі Дніпра нібито від імені прес-центру міноборони росії є провокацією", — повідомили виданню  міноборони рф.

Нагадаємо, 11 листопада Україна святкувала звільнення Херсона від російської окупації. Рік тому рф також не визнавала, що залишає ці українські території.