"Сьогодні перед східними редакціями стоять нові виклики". "Сєвєродонецьк онлайн" долучився до дискусії в рамках Donbas Media Forum

"Сьогодні перед східними редакціями стоять нові виклики". "Сєвєродонецьк онлайн" долучився до дискусії в рамках Donbas Media Forum  Фото організаторів форумуе

"Сєвєродонецьк онлайн" побував на Donbas Media Forum, який пройшов у Києві 10-11 листопада.

Разом з колегами зі східних медіа головна редакторка видання Яна Чумаченко взяла участь у панельній дискусії "Медіа окупованих і зруйнованих територій. Навіщо, для кого і як працювати далі?". Зокрема, проблеми обговорили головна редакторка порталу 0629.com.ua (Маріуполь) Анна Романенко, головний редактор "ТРИБУН" Олексій Артюх, директорка та співзасновниця медіапорталу bakhmut.in.ua Альона Щекодіна. Модерував дискусію  Олексій Хуторний з Media Development Foundation.

форум

Дискусія почалася  в локації "Луганськ".

Форум

Альона Щекодіна, Олексій Артюх, Яна Чумаченко, Олексій Хуторний. Фото Марини Терещенко

Потім пролунала тривога та довелося продовжувати в укритті. 

Хуторний

Редактори  поділилися своїм баченням проблеми, обговорили діалоги з читачем та доцільність роботи в нинішніх умовах.

"Сьогодні перед східними редакціями стоять нові виклики. Втрата місії, пошук читача, визначення його потреб та переформатування роботи. Не можна забувати й про те, що, напевно, кожний редактор чи журналіст наразі задається питанням - для чого? Та, безумовно, шукає нові сенси. У мене було відчуття, що побувала у колі своїх. Там, де можна навіть просто помовчати, подекуди стримуючи сльози. І все буде зрозуміло без слів. Щиро вдячна організаторам за такий важливий, об'єднуючий захід", - підкреслила Яна Чумаченко. 

За її словами, неймовірно тепло та приємно було зустріти своїх читачів, обійняти та почути.

форум

Діалоги з читачами

"Вже записані ідеї. І зупинятися ми не збираємося! Щира подяка організаторам! Це було продуктивно та корисно! Навіть попри 7 годин роботи в укритті", - додала редакторка видання.

форум

форум

Нагадаємо, “Сєвєродонецьк онлайн” став найбільш гендерночутливим виданням серед луганських ЗМІ.

Також "Сєвєродонецьк онлайн" потрапив до переліку “Мапи якісних медіа України”.

Фото організаторів