У кремінських хабах переселенцям видали допомогу від благодійників та держави

У кремінських хабах переселенцям видали допомогу від благодійників та держави

Минулого тижня у гуманітарних хабах Кремінської громади переселенці Луганщини отримали 1400 продуктових наборів від держави та від благодійних організацій.

Про це повідомляє Кремінська міська рада.

У Рівному сформували понад 2000 харчових пакунків для відвантаження їх на інші координаційні центри підтримки ВПО. Відвідувачів гумхабу консультували фахівці Кремінської міської військової адміністрації, а мобільна бригада благодійного фонду «Право на захист» збирала дані на отримання переселенцями грошової допомоги від УВКБ ООН.

У Києві роздавали продукти, вживаний одяг та іграшки з Європи. Консультації надавали фахівець із відновлення та започаткування бізнесу, терапевт, педіатр, бібліотека.

На Дніпровському хабі, крім продуктів від держави, триває видача продуктових наборів від Фонду Ріната Ахметова. До складу набору, який видається на кожного члена родини, входять цукор, сіль, борошно, макарони, крупа, консервована квасоля, тушковане м'ясо, паштет, печиво.

Також родини з немовлятами та вагітні жінки в Дніпрі отримували підгузки й вологі серветки від IRC. Особистий прийом громадян провели спеціаліст Центру зайнятості, юрист, медики. Традиційно надавалися бібліотечні послуги, відбувся творчий майстер-клас для дітей, уроки декоравтино-вжиткової студії «Чудова майстерня» та заняття з письма і розвитку мовлення для дошкільнят.

У Луцьку видавали продукти, відвідувачів консультували психолог і терапевт.

В Андрушівці роздали продукти, відбувся книгообмін «Буккросинг», творчий захід «Щаслива мить дитинства» для дітей і лекція з попередження суїциду серед дітей та підлітків – для батьків.

У хабах та в телефонному режимі спеціалісти Кремінської міської військової адміністрації щодня надають консультації внутрішньо переміщеним особам з питань компенсації за пошкоджене та зруйноване майно.

Телефони хабів:

Нагадаємо, Луганські ВПО у хабах Гірської громади отримали продукти, одяг, консультації та медичну допомогу.