Єврокомісія пропонує включити у санкційний пакет сина Медведєва і сестру путіна

Єврокомасія пропонує включити у санкційний пакет сина Медведєва і сестру путіна

Європейська комісія пропонує запровадити 12 раунд санкцій проти Москви, включаючи обмеження щодо багатьох осіб, включно з сином колишнього президента Дмитра Медведєва та сестру володимира путіна.

Про це пише The Guardian.

Серед 47 осіб, яких комісія хоче додати до існуючих санкційних списків, є двоюрідна сестра путіна Анна Цивільова, яка очолює фонд "захисників вітчизни", що підтримує російських солдатів, які воюють в Україні.

Також у розширеному списку є Ілля Медведєв, ім'я та дата народження якого збігаються з ім'ям і датою народження єдиного сина екс-президента Медведєва. Його звинувачують у організації дезінформаційної та пропагандистської кампанії в Україні.

"Включення родичів високопосадовців, у тому числі родини путіних, викличе гнів у Кремлі", - вважає видання.

Нагадаємо, ЄС у 12 санкційному пакеті проти рф запропонував заборонити експорт верстатів і деталей машин, які росія використовує для виготовлення зброї проти України.

Інші предмети, які використовує росія у війні проти України та які сприяють виробництву її військових систем, ЄС пропонує додати до свого списку заборонених товарів. Вони включають хімікати, літієві батареї, термостати та двигуни та сервомотори для безпілотників.

Зазначається, що 12 пакет санкцій також включає заборону на експорт алмазів та заходи для кращого дотримання обмеження цін на російську нафту. Держави-члени планують обговорити пропозиції цього тижня, і вони можуть змінитися до того, як їх буде схвалено.