Луганські ВПО отримали безкоштовне житло на Харківщині

Луганські ВПО отримали безкоштовне житло на Харківщині

36 переселенців зі Сватівщини забезпечили безкоштовним житлом у Харківській області. Всі вони евакуювалися з деокупованих сіл Сватівського району до населеного пункту Піски-Радьківські.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Будинки облаштовані газовим та твердопаливним опаленням. Додаткової потреби в забезпеченні твердим паливом луганські переселенці не мають. Люди сплачують лише комунальні послуги.

«Вони щомісячно отримують гуманітарну допомогу, а двічі на тиждень – хліб. Регулярно надходять виплати для ВПО від держави. Крім того, Красноріченська військова адміністрація доставляє туди все необхідне для забезпечення життєдіяльності луганчан. Населений пункт обслуговує мобільна бригада АТ «Укрпошта», – поінформував начальник ЛОВА Артем Лисогор.

Він також зазначив, що ці люди, попри близькість рідних домівок, розуміють небезпеку поточного перебування у прифронтових селах Луганщини, тому до стабілізації ситуації у рідних громадах повертатися не збираються.

Нагадаємо, жінка з чотирма дітьми виїхала з окупованої Луганської області, бо загарбники змушували родину розмовляти російською мовою та погрожували забрати дітей.