Квартири сєвєродончан роздають комісованим росіянам, - Стрюк

Квартири сєвєродончан роздають комісованим росіянам, - Стрюк

У Сєвєродонецьку квартири місцевих жителів окупанти роздають комісованим російським військовим та приїжджим заробітчанам.

Про це в ефірі “Еспресо.TV” розповів начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк.

За його словами, "новообрана" окупаційна влада на Луганщині “утверджується у своїх правах”.

“Завозять туди все більше орків, яким це здається нібито курортом у порівнянні з тими умовами проживання, які в них були десь там в росії. Це саме стосується Сєвєродонецька, де роздають квартири наших мешканців комісованим оркам або гастарбайтерам”, - поінформував Стрюк.

Росіяни, сказав він, намагаються демонструвати нібито відновлення міста.

“Фактично - освоюють фінансування у своєму звичному режимі. Десь будують якісь модульні котельні, які можна у будь-який час забрати з собою. Порозривали труби, вивозять кудись у невідомому напрямку. Причому нові поскладали, але не монтують. Тому демонструють таку  підготовку нібито до опалювального сезону. У визначених будинках, у яких самі живуть”, - пояснив керівник МВА.

Він також підтвердив, що у місті є партизанський рух, оскільки “була відповідна робота Сил оборони”. Водночас окупанти продовжують обмежувати доступ містян до мобільного інтернету та зв’язку.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку дефіцит медикаментів. У старих районах у будинках досі не вставили вікна, течуть дахи та немає опалення. На тлі цих проблем люди обурені тим, що окупанти вкладають плитку в центрі міста.