Ветеран, який втратив ноги на війні під Кремінною, викрив шахрайську схему "зборів на ЗСУ" (ФОТО)

Ветеран Симороз, який втратив ноги на війні, викрив шахрайську схему "зборів на ЗСУ" (ФОТО)

Ветеран Олег Симороз, який втратив ноги на війні з рф, викрив шахрайську схему зборів на ЗСУ у Києві. Поліція відреагувала і відкрила провадження. 

Симороз на своїй сторінці у Facebook розповів, що вчора, 16 листопада він помітив біля виходу зі станції метро "Героїв Дніпра" молодиків у військовій формі, які закликають перехожих "донатити на ЗСУ" готівкою у скриньку.

Симороз зазначив, що сам він був у компанії жінок і однодумців, але вступив у розмову з тими, хто збирав донати.

"По розмові з ними ми дізналися, що вони не служили, і відповідно вони не мають жодного морального права вдягати мультикам. Далі ми дізнаємося, що вони працюють тут за ставку заробітної плати, яку виплачує фонд з грошей, які люди донатять на ЗСУ. Ну і враховуючи, що це готівка, то обліковувати її неможливо, саме тому шахраям так подобаються збори готівки. Далі частина грошей на карман, ну і на ЗСУ трохи, бо треба ж подяки у хлопців клянчити, бо бізнес має працювати. Схема тупа як двері", - зазначив він.

За його словами, на місце приїхали "тітушки", деякі з них погрожували.

"Один з них такий собі Карєн Мелькумов, він вирішив навіть мені погрожувати. Дуже цікавий персонаж, вів бізнес в окупованому Криму. Вів діяльність, яка буде дуже цікава СБУ, але про це згодом. Далі приїхали працівники Оболонського районного управління поліції міста Києва. Вони робили все, але не намагалися встановити шахраїв", - вважає Симороз.

Він підкреслив, що збирачі донатів і "тітушки" насміхалися з його поранення та служби, розповідали, що форму можуть носити всі, а не тільки військові.

Симороз "передав привіт" Оболонському управлінню поліції та відповідальному керівнику, який від них приїхав на місце події.

У повідомленні поліції Києва йдеться, що правоохоронці проводять перевірку щодо законності діяльності благодійного фонду, поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція стверджує, правоохоронці врегулювали конфлікт в Оболонському районі та доставили до територіального управління поліції п’ятьох представників благодійного фонду. Працівники поліції кваліфікували подію як шахрайство.

"У рамках розпочатого кримінального провадження дізнавачі перевіряють усіх представників фонду, а також документацію установи", - йдеться у повідомленні.

Довідка: Олег Симороз — учасник російсько-української війни, громадський активіст, юрист. До повномасштабного вторгнення брав участь в акціях проти забудови зелених зон та історичного центру Києва. У лютому 2022 року вступив до лав 112-ї бригади ТРО. Воював на Ірпінському напрямку. Потім підрозділ Симороза перемістили на Донеччину. У жовтні 2022-го він підірвався на протитанковій міні під Кремінною. Втратив ноги, пошкодив руки та обличчя. Нещодавно Олега виписали з лікарні після першого етапу лікування та реабілітації.