СНУ імені Даля - у рейтингу кращих європейських університетів

СНУ імені Даля - у рейтингу кращих європейських університетів

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля увійшов до глобального світового рейтингу закладів вищої освіти за результатами першого в історії ранжування європейських університетів QS World University Rankings: Europe 2024.

Про це йдеться на офіційному сайті університету.

“СНУ ім. В. Даля став одним із 31 ЗВО України, та одним із 7 університетів Києва, що увійшли до рейтингу найкращих QS Europe University Rankings 2024”, - повідомили у виші.

Загалом до першого європейського рейтингу потрапили 688 університетів. До першої п’ятірки - Оксфордський університет (Велика Британія) ETH Цюрих (Швейцарія), Кембриджзький університет (Велика Британія), Імперський коледж (Лондон, Велика Британія),  Університет Лондона (Велика Британія).

“Цей рейтинг – один із найбільш глобальних рейтингів університетів, який оцінює їхні показники за 12 категоріями: академічна репутація, репутація серед роботодавців, показник працевлаштування, співвідношення викладач/студент, наукова діяльність, кількість наукових публікацій на одного викладача, академічна мобільність студентів, кількість іноземних викладачів, міжнародна дослідницька мережа, кількість іноземних студентів, студенти за обміном (відрядження), сталість”, - пояснили в СНУ.

Виш також потрапив до рейтингу університетів Східної Європи, до якого увійшли 133 університети – лідери регіону.

Нагадаємо, СНУ ім. В. Даля, який після повномасштабного вторгнення переїхав з Сєвєродонецька, розпочав навчальний рік у Києві.