22 листопада: Яке сьогодні свято, традиції і прикмети

22 листопада: Яке сьогодні свято, традиції і прикмети

Сьогодні, 22 листопада у світі відзначають Міжнародний день музиканта, Міжнародний день сина, День гуманного суспільства, День любові до веснянок.

Міжнародний день музиканта

Дата збігається з днем пам’яті святої Цецилії, покровительки музикантів. Свята Цецилія була римською мученицею, яка жила у 2-3 столітті нашої ери. Її часто зображують за грою на органі або іншому музичному інструменті. Папа Григорій XIII у 1594 році проголосив Святу Цецилію покровителькою музики. 

Традиція святкування Міжнародного дня музиканта вперше з’явилася в нормандському місті Ере, як конкурс серед композиторів. 

Міжнародний день сина

Концепція Міжнародного дня сина з’явилася у 2014 році за пропозицією Guardian News & Media Limited під час святкування Міжнародного дня чоловіків, що також відзначається у листопаді. Метою цього дня було створення сімейного свята. І основною метою створення цієї події передбачено вітати своїх синів вдома, і передати їм основні домашні навички, які є незамінними для їхнього майбутнього. 

День любові до веснянок

Ця дата, яка має на меті заохотити людей прийняти і полюбити свої веснянки, але точне походження Дня любові до веснянок недостатньо задокументоване. Веснянки – це невеликі концентровані ділянки підвищеного вироблення меланіну, які часто стають більш помітними під впливом сонячного світла. Вони є поширеною рисою серед людей зі світлою шкірою, хоча можуть з’явитися у будь-кого. 

Традиції 22 листопада: Прокоп'єв день

ПЦУ цього дня вшановує пам'ять святого Прокопія Читця. У давнину Прокоп'єв день вважали вдалим для завершення розпочатих справ, люди старалися віддати борги та вирішити фінансові проблеми. Також на Прокопія було заведено позбавлятися від непотрібних речей, а хороші віддати, тоді в родині буде панувати гармонія та достаток. Дітям у цей день дозволяли гратися в сніжки і кататися з гірок. Люди ставили в снігу зимові віхи, щоб позначити шлях для саней. Тому день іноді ще називали Віхоставом.

Прикмети 22 листопада:

  • Якщо сороки та галки голосно кричать, то скоро вдарить мороз;
  • Якщо відлига на Прокоп'єв день, то буде довга зима та снігопад;
  • Якщо пішов сніг, то місяць вируватиме негода;
  • Стоїть туман - чекай на відлигу;
  • Якщо в цей день дощ, то буде хороший урожай пшениці.

Іменини 22 листопада:  Борис, Василь, Володимир, Іван, Ілля, Максим, Марк, Михайло, Олексій, Опанас,Павло, Петро, Сава, Федір.