Жителям Сєвєродонецької громади пропонують обговорити перейменування вулиць (ПЕРЕЛІК)

Жителям Сєвєродонецької громади пропонують обговорити перейменування вулиць (ПЕРЕЛІК)

Сєвєродонецька міська військова адміністрація повідомила про початок громадського обговорення щодо найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів топоніміки на території Сєвєродонецької міської територіальної громади, які містять російське походження.

Про це йдеться на сайті Сєвєродонецької МВА.

“Сєвєродонецька міська військова адміністрація запрошує залучитись представників громадськості до розгляду пропозицій та висловлення своєї думки під час громадського обговорення”, - зазначається у повідомленні.

Перелік назв для перейменування погодила та рекомендувала для громадського обговорення комісія з питань найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів топоніміки, яку утворили розпорядженням начальника Сєвєродонецької міської військової адміністрації від 16.10.2023 р. № 654ВА.

Перелік сформували у вигляді таблиць по кожному населеному пункту окремо з вказанням існуючої назви об’єкта топоніміки та назви, що пропонується. Зокрема, у Сєвєродонецьку планують перейменувати 13 вулиць, провулок Ломоносова та бульвар Дружби Народів.

  

“Громадське обговорення проводитиметься за допомогою заповнення Google-форм для залучення більшої кількості жителів громади. Участь у громадському обговоренні можуть брати фізичні та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами”, - пояснили в МВА.

Google-форма назв топонімічних об’єктів міста Сєвєродонецьк доступна за посиланням. Google-форма назв топонімічних об’єктів населених пунктів Сєвєродонецької територіальної громади - за посиланням.

Також пропозиції (зауваження) подаються в електронному вигляді на електронну пошту Сєвєродонецької міської військової адміністрації vca@sed-rada.gov.ua.

Обговорення триватиме з 24 листопада по 24 грудня 2023 року включно. Протягом двох тижнів після закінчення строку подання пропозицій (зауважень) звіт обіцяють розмістити на офіційному сайті Сєвєродонецької міської військової адміністрації.

Нагадаємо, у Рубіжанській громаді перейменують вулиці.