Данілов розповів The Times, як рф намагається скористатися "напругою" між Зеленським і Залужним

Данілов розповів The Times, як рф намагається скористатися "напругою" між Зеленський і Залужним

Секретар РНБО Олексій Данілов наголошує, що росія зараз намагається скористатися "так званою напругою" між президентом Володимиром Зеленським та Головкомом ЗСУ Валерієм Залужним.

Данілов в інтерв'ю The Times сказав, що росіяни поширюють дезінформацію та пропаганду, а також активізують в Україні своїх шпигунів. ZN.ua цитує закритий текст інтерв'ю.

"Мета рф - вбити клин між політичним та військовим керівництвом України та розпалити антиурядові настрої серед громадян. Росіяни розуміють, що не можуть виграти війну військовим шляхом, тому спроби внутрішньої дестабілізації стали пріоритетом", – сказав Данілов.

Нагадаємо, 26 листопада заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки від СН Мар’яна Безугла (фракція "Слуга народу") написала пост у Facebook, заявивши що керівництво ЗСУ "має піти". Вона стверджує, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не зміг надати план задуму на 2024 рік.

Раніше президент Володимир Зеленський в інтерв'ю британському таблоїду The Sun дав зрозуміти, що вважає, що генерали намагаються потрапити у політику. При цьому він згадав і головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"45-річний Зеленський дорікнув 50-річному генералу Залужному за його заяви", - зазначає видання згадуючи про статтю Залужного The Ekonomist, де він заявив, що війна з росією зайшла в глухий кут і що прорив малоймовірний.

Військові мають право піти в політику, але в цьому випадку, на переконання Зеленського, вони не можуть займатися війною.

Також Зеленський вважає, що російський режим хоче усунути його з посади президента України до кінця 2023 року за планом "Майдан-3".

Читайте також: Залужний назвав The Economist свою помилку і визнав, що Україна застрягла у війні, де рф має перевагу