У Києві встановлять головну різдвяну ялинку України "за новим стилем": названа дата і умови

У Києві встановлять головну ялинку України: Кличко назвав дату і умови

У Києві головну різдвяну ялинку України за традицією встановлять на Софійській площі. Але це відбудеться раніше, ніж у минулі роки.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, таке рішення ухвалила Рада оборони столиці.

Він додав, що оскільки з цього року в Україні Різдво відзначатимуть за новоюліанським календарем, ялинку розпочнуть встановлювати раніше, до 6 грудня, приберуть її до 10 січня.

"Місто грошей не витрачатиме. Як і минулого року, ялинку встановлять та прикрасять коштом меценатів. Та з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії", - зазначив він

За його словами, відповідальність за встановлення і обслуговування головної новорічної ялинки, все ресурсне та фінансове забезпечення, пов’язане із цим, бере на себе ТОВ "ГЛОБАЛ-ДЕКОР".

Масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі місцева влада не планує.

"Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва", - додав Кличко.

Ялинка на Софійській площі у грудні 2022 року. Фото: Сєвєродонецьк онлайн

Нагадаємо, минулого року ялинку на Софійській площі підсвітили 19 грудня, традиційно у День святого Миколая (за старим стилем). Тоді 12-метрова новорічна ялинка засяяла енергоощадними синьо-жовтими гірляндами, що були під’єднані до генератора. Серед киян було багато дискусій, чи доречно в умовах воєнного стану встановлювати ялинку. Але зрештою міська влада вирішила не позбавляти українців радості Різдва то Нового року.

Зазначимо, що цього року, після переходу ПЦУ на новоюліанський календар, День святого Миколая відзначатимуть в Україні 6 грудня.